Bogatejši za varilni certifikat

13.04.2023


Ob koncu leta 2022 smo na svoj seznam certifikatov dodali certifikat ISO 3824-2 in s tem postavili temelje kontroliranega in nadzorovanega procesa vse od povpraševanja do izvedbe.

S certifikatom za varjenje ISO 3824-2 smo vzpostavili v proizvodnji pogoje za doseganje določene kakovosti varilskih del za zadostitev zahtev kupcev s potrebami po varjenih aluminijastih komponentah.

Varjenje kot proizvodnji proces je v industriji pogost ter običajno nepogrešljiv način spajanja posameznih kovinskih delov v polproizvode ali končne izdelke. Varjenje aluminija našemu podjetju sicer ni neznano, saj ga izvajamo že vrsto let, ročno in strojno tj. z robotsko celico, kakovost pa smo doslej zagotavljali s certificiranimi varilci in s strogo kontrolo izvedenih del. 

Vedno večje zahteve naših odjemalcev, vse zahtevnejši  izdelki, predvsem pa naša želja biti še boljši je pripeljala do odločitev: pridobitev standardov za varjenje, izobraževanja in usposabljanja zaposlenih s področja varjenja, investiranje v novo opremo za varjenje – nova robotska celica, ki je planirana že za leto 2023.

Verjamemo, da bomo s tem povečali zaupanje vas odjemalcev, hkrati pa bomo lahko realizirali nove skupne posle.

var